Van kedisi, Van yöresi kökenli, iyi bir yüzücü olan, gözleri mavi veya kehribar rengi veya biri mavi diğeri kehribar olabilen, nadide ve asil bir kedi ırkıdır. Asaletini ve beyaz rengini paylaşmakla birlikte, önemli farklılıkları da bulunan Ankara kedisi ile karıştırılmamalıdır. Genelde Van kedisi yavrularının iki kulağı arasında bir veya iki adet siyah nokta bulunur.
Göz Rengi
Kaynak: Vikipedi
Favori olarak işaretleyin
Favorilerinize ekleyin
Bunu e-posta ile gönder
Okuma: 3107 Yorumlar (2)
![]() yazar GIZMA, Temmuz 26, 2008
van kedilerinin karakteristik olarak huysuz ve kulaklarinin az duydugunu okumustum , dogrumudur?? Resimlerde cok sirin ve sakin görünüyor
yazar PetMan, Temmuz 26, 2008
Aslında karakteristik olarak huysuz demek çok doğru değil, sadece diğer kedilere göre sevilme ve okşanmayı pek sevmiyorlar diye biliyorum.. İşitme konusunda söyledikleriniz de ilk defa duydum, daha 3 aylıkken kendi ismini söylediğinizde tepki vermeye başlıyorlar, tabi isimden öte tonlamayla ilgili bir algı bu
Yorum yaz
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız, eğer kayıtlı değilseniz lütfen ilk önce kayıt olunuz.
Newer news items:
Older news items:
|
Son İlanlar
Forum
Son Yorumlar
Kimler Online
| Online Üye Yok |
| Üye: 0 / Misafir: 62 |

Van kedisi, Van yöresi kökenli, iyi bir yüzücü olan, gözleri mavi veya kehribar rengi veya biri mavi diğeri kehribar olabilen, nadide ve asil bir kedi ırkıdır. Asaletini ve beyaz rengini paylaşmakla birlikte, önemli farklılıkları da bulunan Ankara kedisi ile karıştırılmamalıdır. Genelde Van kedisi yavrularının iki kulağı