Follow us on Twitter

Üye Paneli

barinak.jpgBarınaklar bir çok terkedilmiş sokak ve ev köpekleri ile doludur. Toplumumuzuzn, sokak köpekleri konusunda duyarlılığının yüksek olmaması nedeniyle her geçen gün barınaklara gelen kedi ve köpek sayısı artmaktadır

Son dönemde ilgiyle izlediğimiz "Can Dostum" isimli program sayesinde, toplumsal bir refleks oluşmuş; barınaklara olan ilgi artmıştır. 

Evinde kedisi ya da köpeği olmayan bir kişi, ilk seçenek olarak evcil hayvan satışı yapan dükkanları tercih etmektedir. Bu durum, maalesef bir nevi tutsak hayatı süren hayvan sayısını artırmaktadır.

Barınaklar, her gün yeni terkedilmiş ya da sokaklarda yaşamını sürdüren kedi ve köpeklerle dolup taşmaktadır. Evcil hayvan satışı yapan bir dükkan yerine, istediğiniz cins köpeği ya da kediyi barınaklardan temin edebilirsiniz.

Barınaklarda aynı anda bir çok kırma, melez kedi ve köpek de bulunmaktadır. Barınaklarda bir çok sokak köpeğine rastlayabilirsiniz. Hayvanseverler arasında "Sokö" diye adlandırılmış olan sokak köpekleri de cins köpekler gibi, istediğiniz özelliklere sahip olabilirler. Apartman hayatı yaşayan bir kişi dairesinde havlamayan, çok tüy dökmeyen, iyi huylu bir köpek aramak istediğinde, şaşılacka derecede çok köpek ile karşılaşabilir. Bu konudaki en büyük kanıt Can Dostum isimli programdır. Bu program sayesinde, cins olsun olmasın her tür köpeğe insanların sahiplenebileceği ve çok rahat eğitim verilebileceği ispatlanmıştır.

Barınaklara yardımda bulunmak sadece bir barınağa para ya da yiyecek yardımı yapmak değildir. Aşağıdaki konularda da yardımcı olabilirsiniz:

Kulübe yapımı
Kulübe yapımı için tahta, çivi bağışı
Sahipsiz olan bu köpekleri gezdirme, ilgi gösterme
İhtiyaç duyulan ilaçların alınması
Su kabı alımı
Vitamin, ilaç, antibiyotik ve ameliyat malzemesi alımı

Eğer barınaklardan köpek sahiplenmek, evinize siz de bir Can Dostu almak isterseniz aşağıdaki barınaklar ile temasa geçip, sizi sevecek, arkadaş olacak bir kedi ya da köpek sahiplenme şansına sahip olabilirsiniz.

İstanbul'daki barınakların iletişim bilgileri:

Ümraniye:     Hekimbaşı Mevkii, Kati Atik Tesisleri yani, Umraniye-Istanbul
Ataşehir:    Dudullu Çıkışı, Ataşehir, Kadikoy-Istanbul. Telefon: 0216 499 62 83-84-85
Büyükada:    Atahirlari Mevkii, Buyuk Tur Yolu, Buyukada - Istanbul
Tuzla:        Katı Atık Merkezi yani, Aydinlikoy, Tuzla - Istanbul Telefon: 0216 393 00 10
şile:        Şile Yolu Ağva Girisi 50mt, Sile - Istanbul Telefon: 0216 711 22 74
Beykoz:        Mahmut Sevket Pasa Koyu yolu uzeri, 10.km, Beykoz - Istanbul
Alibeyköy:    212 625 6167
Avcılar:    E-5 Yolu uzeri, Avcilar-Istanbul
Bağcılar:    TEM Yolu uzeri, Bağcılar
Bahçelievler:    Çobançeşme Mah. Sanayi Cad. Dis Ticaret Merkezi karsisi, Bahcelievler-Istanbul 0212 652 2615
Bakırköy:    0212 543 7317 - 0212 572 6126
Beylikdüzü:    Deniz Aktas Cad. Bektas Sok. Kavakli, Beylikduzu-Istanbul
Büyükçekmece:    Cakmakli Koyu alti, Buyukcekmece-Istanbul
Güngören:    Soğanlı Caddesi No:98 Koyici, Gungoren-Istanbul 0212 462 2640-0212 435 0042
Hasdal:        E6 Kemerburgaz/Gokturk yolu uzeri, Kemerburgaz-Istanbul 0212 360 2919
Kemerburgaz:    E6 Kemerburgaz/Gokturk yolu uzeri, (Hasdal barinagi yani) Kemerburgaz-Istanbul 0212 227 7265
Küçükçekmekce:    Sazlıdere baraj yolu uzeri, Kayabasi Koyu, Kucukcekmece-Istanbul
Mimar Sinan:    Total benzincisi arkasi, Mimarsinan-Istanbul
Yedikule:    Yedikule Sahil Yolu Surdibi, Eski Havagazi Deposu, Fatih-Istanbul 0212 633 5857

Kaynaklar:    Barinak.gen.tr, 27 Şubat 2008
Yorumlar (1)Add Comment
0
...
yazar Sy?la, Mart 07, 2008
benim en büyük hayalim ileride bir hayvan barınağı kurmaktı ama sanırım kurulu olanlara yardım etmwyw çalışarak başlamak daha mantıklı görünüyor smilies/smiley.gif

Yorum yaz
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız, eğer kayıtlı değilseniz lütfen ilk önce kayıt olunuz.

busy